Geld besparen met Kilometerregistratie

Administratieve werkzaamheden

02 mei 2017 – door RouteVision Nederland

Geld besparen is belangrijk, zeker als het gaat om heel veel geld. Veel mensen denken niet zo 1, 2, 3 na over het besparen van geld met hun kilometerregistratie. Vervelend genoeg is dat de administratie soms behoorlijk ingewikkeld kan worden. Iedere rit heeft u last van al die gegevens die u moet bijhouden. Voor ieder rit bent u op die manier al gauw een paar minuten bezig bent met de administratie.

Voorbeeld

Misschien lijkt het op dit moment niet veel, maar stel nu eventjes voor als voorbeeld: u rijdt iedere dag gemiddeld naar gemiddeld 10 adressen toe. Bij ieder adres pakt u de rit administratie erbij en schrijft u de gegevens, die nodig zijn volgens de eisen van de belastingdienst, op.

Stel dat het u ongeveer 1 minuutje bij ieder adres wat u bezoekt kost. Per dag bent u dan 10 minuten kwijt aan dit proces. Dat is een simpele berekening natuurlijk. Maar 50 weken (of 250 dagen per jaar) x 10 minuten per dag = 2500 minuten (41,6 uur). U zit dan dus ieder jaar in totaal 41 uur lang, achter elkaar uw ritten te registreren. En dat doet u alleen maar om uw administratie op orde te krijgen voor de Belastingdienst.

Trouwens: dit alles is natuurlijk ervan uitgaande dat u geen fouten in de kilometerregistratie heeft en uw kilometerregistratie voor slechts één zakelijke auto bijhoudt. Als uw uurtarief €50 per uur is dan gooit u €2.075 per jaar weg!

Black Box voor de auto, van RouteVision

Boete's en andere narigheden

De administratie bestaat uit veel verschillende punten die u volgens de Belastingdienst verplicht bent te registreren. Doet u dat niet dan krijgt u een vervelend hoge boete.

Wat als uw kilometerregistratie niet klopt?

Een niet-sluitende kilometerregistratie is ideaal voor de fiscus, want dan mag u een boete toegezonden worden. Ter illustratie: een bestelbus met een cataloguswaarde van € 30.000 kan zonder sluitende administratie een boete opleveren van circa € 26.370!

Hoe voorkomt u problemen met de Belastingdienst? Door op een eenvoudige manier uw gereden kilometers bij te houden in een sluitende geautomatiseerde kilometerregistratie.

RouteVision Kilometerregistratie, nu vanaf €0,12 per dag

U bent voor uw kilometeradministratie nog geen kopje koffie per dag kwijt. Bereken nu uw prijs op basis van uw huidige wagenpark.

Offerte aanvragen